Onderwijs

Aankomend studenten hebben Nederland bezocht

Aankomend studenten hebben Nederland bezocht

VWO 5 groep

Afgelopen 17 februari vertrok een grote groep (37 leerlingen met begeleiders) van Havo 4 en VWO 5 naar Nederland om zich te oriënteren op vervolg onderwijs en het leven als student in Nederland.

Iedere dag werd er een hogeschool of universiteit bezocht. Op het programma stonden onder meer de hogescholen en universiteiten in Groningen, Den Haag en Rotterdam, Amsterdam, Delft, Twente, Leiden en Utrecht.

Aankomend studenten hebben Nederland bezocht

HAVO 4 groep

D.m.v. het volgen van hoorcollege’s, workshops, het maken van beroepskeuze testen, algemene informatie over specifieke studies of studeren aan een universiteit of hogeschool en rondleidingen op de scholen en campussen werd getracht de leerlingen een zo goed mogelijk beeld te geven van het studeren in Nederland. 

Daarnaast zijn voormalig Liseo leerlingen wederom bereid geweest om in de verschillende studentensteden hun ervaringen met de huidige Liseo leerlingen te delen. 

Rocargo

Ook vaardigheden zoals het samenleven met medestudenten, opruimen, koken, reizen met openbaar vervoer en het kleden tegen de weersomstandigheden maakten onderdeel uit van deze unieke en leerzame studiereis.

workshop bruggen bouwen op de TU Delft met Vwo 5

workshop bruggen bouwen op de TU Delft met Vwo 5

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo