Onderwijs

Verslag Marshe van Liseo

Verslag Marshe van Liseo
Enkele leerlingen van havo-4 en vwo-5 van de Scholengemeenschap Bonaire (SGB), unit voor mavo, havo en vwo, Liseo Boneriano, hebben op zaterdag 28 januari 2017 een vlooienmarkt georganiseerd bij Jong Bonaire. Dit hebben ze gedaan om geld in te zamelen voor een studiereis naar Nederland.

De afgelopen periode hebben de leerlingen van havo 4 en vwo 5 verschillende activiteiten georganiseerd om zo hun studiereis naar Nederland te financieren. Van 17 februari tot en met 1 maart 2017 bezoeken deze leerlingen verschillende studiesteden in het Europees gebied van ons Koninkrijk. Dit om een bewuste vervolg studiekeuze te kunnen maken.

Havo-leerling B’lana Veeris wil psychologie gaan studeren. B’lana wil liefst naar een school gaan die een variant heeft om psychologie op creatieve wijze –via kunst bijvoorbeeld- toe te passen.

De studiereis is voor Isabelle Mercera een ideale kans om face-to-face studie zaken te bevragen en rond te kijken welke studie het beste bij haar past. Isabelle weet het nog niet en gebruikt de reis voor het bepalen van haar keuze.

Forensisch patholoog, deze studie wil de havist Ayisha White gaan doen. Voor Tyrsa Veld zal het de eerste keer zijn dat ze naar Nederland gaat. Zij wil dierenarts worden en vindt deze gelegenheid prima om zich verder te oriënteren. De vwo’er Sergio Villamizar wilt journalist worden of iets in de kunstwereld. Devagni Pourier, ook een vwo’er, grijpt deze studiereis met beiden handen aan, vooral omdat zij nog niet precies weet welke studie ze wilt gaan volgen. Met haar profiel natuur en techniek kan ze hoe dan ook alle kanten op.

De leerlingen zullen hogescholen en/of universiteiten bezoeken in onder meer Groningen, Utrecht, Rotterdam, Delft, Amsterdam, leiden, Wageningen. Alle havo-4 en vwo-5 leerlingen zullen in een gezamenlijke accommodatie verblijven. De leerlingen zullen ook het op kamers gaan ervaren doordat ze in groepjes moeten koken en bijvoorbeeld de huishoudelijke taken moeten uitvoeren. Het reizen met het openbaar vervoer is ook één van de vele educatieve componenten van deze studiereis in Nederland. Er gaan tien vwo-leerlingen plus 37 havo leerlingen op reis.

Rocargo
Verslag Marshe van Liseo Verslag Marshe van Liseo  Verslag Marshe van Liseo Verslag Marshe van Liseo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo