Media

Jaaroverzicht 2016 : maand december

De rechtszaak tegen 6 Venezolanen en 1 lokale verdachte gaat in Fort Oranje, onder zeer zware beveiliging van start. De verdachten ontkennen niet de overval op Sabadeco, waarbij politieman Ferry Bakx om het leven komt, te hebben gepleegd. Wel zeggen de daders dat ook zij niet weten wie uiteindelijk het dodelijke schot heeft gelost.

Door Harald Linkels

Het bestuurscollege tekent een principeovereenkomst met ondernemer Gerrit Schoen voor de constructie van een parkeergarage in het centrum van Kralendijk. Als het project inderdaad doorgang vindt, zal het verrijzen op de locatie van de oude Ford-garage in de Kaya Princes Marie.

Een aanrijding in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Kaya Korona kost het leven van de 34-jarige Waldi Braafhard als zijn fiets wordt geschept door een 17-jarige chauffeur zonder rijbewijs. Voor het leven van het tweede slachtoffer, die achter op de fiets van Braafhart zat wordt nog gevreesd.

De Maduro & Curiëlsbank Bonaire reikt een geldbedrag uit aan drie maatschappelijke organisaties op het eiland. MCB Bonaire directeur Leonard Domacassé zegt hiermee het goede werk van de organisaties niet alleen te willen erkennen, maar ook te willen stimuleren.

Het splinternieuwe Courtyard by Marriott hotel ontvangt zijn eerste gasten. Het hotel mag, door de mooie afwerking en het feit dat het behoort tot een Amerikaanse keten worden beschouwd als een aanwinst voor het toerisme op Bonaire.

Bondigro, de supermarket met de lage prijzen, opent haar nieuwe vestiging aan de Kaya Industria. De supermarkt oogst veel lof voor de nieuwe locatie. Zij biedt, behalve relatief goedkope levensmiddelen, ook steeds meer elektronica aan.

Het eiland is 13 nieuwe Nederlanders rijker nadat een groep buitenlanders de trouw zweert of de belofte aflegt ten overstaan van plaatsvervangend gezaghebber Evelina Betancourt en daarmee de Nederlandse nationaliteit verwerft.

De Nederlandse staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma geeft toch deels toe aan de wens van de Eerste Kamer van het Nederlandse parlement om te kijken naar het instellen van een sociaal minimum voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba, dat is gebaseerd op de benchmarks van de fundamentele kosten van levensonderhoud.

De rechtszaak in de zaak Drum waarbij 6 Venezolaanse en 1 lokale verdachte terecht staan in het geval van de gewapende woningoverval en de dood van politieagent Ferry Bakx gaat onder een, voor lokale begrippen, zeer zware bewaking van start gegaan. In eerste instantie gaat het alleen nog maar om een zogenaamde pro-forma zitten. In februari zal worden begonnen met de inhoudelijke behandeling van de zaak, als ook de laatste gegevens binnen zijn van het Nederlands Forensisch instituut.

Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) zegt hard op te zullen treden tegen het zogenaamde ‘feveren’ en illegale races. Zij neemt direct ook een aantal voertuigen in beslag wat voor feveren en races wordt gebruikt.

Ondanks zorgen over het voorbestaan van luchtvaartmaatschappij Insel Air, staan er voor het ticket kantoor van Insel op de Flamingo luchthaven lange rijen met passagiers die een goedkoop ticket willen bemachtigen.

Een tweetal agenten in burger schiet tegen 4 uur in de ochtend bij een lokale nachtclub in de lucht als zij zich bedreigd voelen door een aantal mannen die met flessen willen gooien naar het tweetal. De korpsleiding laten weinig los over het incident. Wel laat de justitiedriehoek weten dat zij agressie tegen agenten onder geen voorwaarden zal tolereren.

Een voor 2 weken afgekondigd bevel tot preventief fouilleren wordt door het OM ingetrokken nadat de maatregel door de lokale politiek als ‘onwettig’ en ‘draconisch’ wordt bestempeld. Voortaan zal voor een beperkter gebied en een kortere tijd een nieuw noodbevel worden afgekondigd, mocht dat nodig zijn. De politie en het OM maken zich zorgen over illegale wapens, die naar hun mening veelvuldig op het eiland in omloop zijn.

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo