Sport & Vrije tijd

Leerlingen halen zwemdiploma A B en kikker brons

grupo

Kralendijk – Vijfentwintig leerlingen van groep 5 van de basisscholen ‘Rayo di Solo’en ‘Strea Briante’ hebben hun zwemdiploma A, B, gehaald en sommige het  Kikker Brons diploma. De scholen hebben de zwemlessen georganiseerd in het kader van de programma’s ‘Gezonde en veilige scholen’ en ‘Jongere weet wat je ideale gewicht is.’ De zwemlessen werden in het schooljaar 2015-2016 door Thomas van Gemert van Zweminstituut Caribisch Nederland gegeven. Afgelopen dinsdag moesten de leerlingen in de middag afzwemmen in het zwembad van Hillside appartments. Gedeputeerde Nina den Heyer van Volksgezondheid en Onderwijs en Alcira Janga-Jansen, hoofd van de afdeling Volksgezondheid, waren bij de diploma uitreiking aanwezig. Den Heyer feliciteerde de leerlingen met hun diploma en moedigde hen aan om voor het zwemdiploma  C te gaan omdat zwemmen heel gezond is.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo