Sport & Vrije tijd

Geweldige resultaten behaald door Masterzwemmers “Barracudas”

zwemteam bonaire

Geweldige resultaten behaald door de Masterzwemmers van de Bonairiaanse Aquatics Club “Barracudas” bij het LEN Europese Masters Kampioenschappen in Londen, Engeland.

Meer dan 10.000 athleten uit 28 deelnemende Europese landen kwamen samen in het ionische Olympische zwem stadion in Londen. Het Bonairiaanse Masters Zwemteam heeft met veel eer bewezen dat ze zich kunnen meten met de top tien van de sterkste landen teams!  Met 67 concurende teams wisten de Bonairiaanse dames Simone Sweers, Anita Smits, Nathalie Petersen en Evy Witlox op de estafette 4×50 vrijeslag de 8ste plaats te bemachtigen in een spannende race. Dit resulteerde in een nieuwe nationale recordtijd, waarmee een officieel certificaat gewonnen werd! Op de de estafette 4×50 wisselslag werd een mooie 10de plaats behaald. Ook individueel werden geweldige resultaten geboekt. Alle dames moesten het opnemen tegen gemiddeld 100 concurrerende deelnemers in hun eigen leeftijdscategorie. Evy Witlox was de uitblinker op de rugslagafstanden en wist een fantastische zilveren medaille te behalen op de 200m ruglag in een nieuw Nederlands Masters Record! Op de 100m ruglag veroverde Evy de 4e plaats. Nathalie Petersen zwom op de 200 vlinderslag naar een 15de plaats in een nieuwe persoonlijke tijd. Simone Sweers straalde op de vrijeslag afstanden met een 16de plaats in haar leeftijds categorie en verbrak daarmee ook haar persoonlijke records. Anita Smits eindigde op al haar afstanden in de top 20.

De deelname was van groot belang voor Bonaire, de Bonaireaanse Zwembond en de Bonaireaanse Aquatics Club “Barracudas”. Door deelname konden zij zich presenteren tijdens een groot internationaal evenement en Bonaire nog beter op de kaart zetten. Sociale betrokkenheid is voor de masterszwemmers zeer belangrijk en zij zullen daarom actief betrokken blijven bij programma’s om jongeren te motiveren in de zwemsport. Door hun deelname kunnen zij de jongeren en volwassenen op Bonaire laten zien: “Er is altijd een manier om je dromen en doelen in het leven waar te maken, waarbij het niet uit maakt hoe oud je bent”. Het beoefenen van een sport bevordert het respecteren van andere mensen en bovendien is het een fantastische manier om jezelf gedisciplineerd en mentaal & fysiek gezond te houden.

Bent u geïnteresserd in deze programma’s of wilt u deze steunen, neem dan contact op met: barracudasbonaire@gmail.com

Like het team op Facebook https://www.facebook.com/BonaireBarracudas

Met dank aan de fantastische support van onze sponsoren: BonDigro, Guardian group (Fatum), Nature’s Discount (Nutrition center), Sorobon Beach Resort Bonaire, Digicel, MCB, TCB, Bon Bida Gym, FXDC-communications, De Freewieler Bonaire, Mangasina di Boneiru (The Storehouse) en The Reporter Bonaire.

Deel dit artikel