Economie

Stijging van het aantal vliegbewegingen en het aantal passagiers

In het tweede kwartaal van 2015 vonden er 5200 vliegbewegingen van en naar Caribisch Nederland plaats. Ten opzichte van een jaar eerder is dit een stijging van ruim 8 procent. Op de grootste luchthavens van Caribisch Nederland, Bonaire, is een stijging te zien van 20 procent tot 3000 vliegbewegingen. Ook het aantal passagiers op deze luchthaven nam stevig toe met 6 procent. Op de luchthaven van St. Eustatius nam het aantal vliegbewegingen met ruim 7 procent af. Op de kleinste luchthaven Saba bleef het aantal vliegbewegingen gelijk.

Stijging aantal passagiers

Het aantal passagiers van en naar Caribisch Nederland liet in het tweede kwartaal van 2015 een stijging zien van 4,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal passagiers op Bonaire groeide het sterkst, met bijna 6 procent. Het aantal passagiers op St. Eustatius daalde daarentegen met 7,3 procent. Het aantal passagiers op Saba  bleef gelijk.

De waarde van de via de lucht ingevoerde goederen bedroeg in het tweede kwartaal 4,6 miljoen US dollars. In vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder daalde de invoer met 10 procent. Bijna 88 procent van de totale invoerwaarde per vliegtuig gaat naar Bonaire.

Deel dit artikel