Politiek & Bestuur

One-stop security luchthaven voor Bonaire

Bonaire International Airport (BIA) en het bestuurscollege staan achter het “One-stop security” concept. Dit onderwerp is onlangs uitvoerig besproken door Michael Nicolaas (CEO BIA) en gedeputeerde van Economische Ontwikkeling Clark Abraham.

Het One-stop security concept houdt in dat een reiziger enkel bij vertrek op de luchthaven wordt gescreend. Bij aankomst op de bij dit concept aangesloten luchthaven, vindt er geen tweede controle plaats.  Nicolaas: ,,De voornemens zijn met het Rijk besproken en we zijn momenteel als Bonaire en BIA trekker van dit project. We geloven als BIA dat de One-stop security bij zal dragen aan een beter reis- en serviceverlening. Je hoort nu bijvoorbeeld vaak dat reizigers die een overstap hebben, opnieuw worden gecontroleerd. Middels dit concept kunnen we deze extra handeling dus elimineren’’.

One-stop security in lijn met visie BC

,,Het concept ligt volledig in lijn met de visie die we als bestuurscollege hebben’’, zo zegt gedeputeerde Abraham. ,,Het is van groot belang dat we als Bonaire een zo goed mogelijke service kunnen verlenen aan onze inwoners en bezoekers. Ook draagt de One-stop security aan de toegankelijkheid van Bonaire en dus ook aan de economische ontwikkeling. Het is goed om te zien dat een overheid NV zich zo inzet voor de ontwikkeling van het eiland, dat zien we graag’’.

Eerder heeft gedeputeerde Abraham tijdens een bezoek aan Aruba gesproken met premier Eman en minster de Meza over de ‘krachtenbundeling’ van de ABC eilanden. De One-stop security is een voorbeeld van de wijze waarop de eilanden beter kunnen gaan samenwerken.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo