Onderwijs

Overheid gaat aan tafel met de werknemers Naschoolse Opvang

Afgelopen maandag in de namiddag, heeft de heer Benito Dirksz, gedeputeerde Directie Samenleving en Zorg, waaronder Sociale Zaken namens de overheid, samen met adviseurs van de directie en directie stichting Professionele Begeleiding voor Kinderen aan tafel gezeten met de voormalige werknemers van de Fesbo. Doel van dit gesprek was om informatie te verschaffen over de gang van zaken en wat de plannen zijn voor de toekomst van uit de overheid voor wat betreft de medewerkers en vooral de Naschoolse Opvang.

Zoals bekent is gemaakt heeft de overheid sinds kort het zorgcontract met Fesbo stop gezet en besloten het salaris over de maanden juli en augustus aan de medewerkers toe te kennen.

De overheid zoekt naar een adequate oplossing met betrekking tot de Naschoolse Opvang en heeft besloten om de Fundashon Guia Profeshonal pa Mucha het gehele project op zich te laten nemen en ook de medewerkers over te nemn doormiddel van een contract voor zes maanden. In de tussentijd moet er een oplossing komen voor de lange termijn.

Hiermee is men met een praktische oplossing gekomen voor de medewerkers en nog belangrijker voor de Naschoolse Opvang.

Het waren de gedeputeerde Benito Dirksz, adviseurs van Directie Samenleving en Zorg en directie van Fundashon Guia Profeshonal pa Mucha die de medewerkers te woord hebben gestaan in Buurtcentrum Nort Saliña.

Rocargo
Deel dit artikel