Economie

Internetdomeinnamen met extension .AN stoppen per 31 juli 2015

Omdat de Antillen als apart land zijn opgeheven, zijn afspraken gemaakt over het opheffen van alle internet domeinnamen met extensie .AN (Antillen).

Dit zou in eerste instantie  per 31 oktober 2014 gebeuren. Op verzoek van belanghebbenden is deze datum uitgesteld tot 31 juli 2015. Zo kregen de domeinnaamhouders meer tijd om over te stappen op andere domeinnamen.

Rocargo

Er zal op termijn worden bekeken of het economisch haalbaar is om de gereserveerde domeinextensie voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba,  namelijk .BQ, uit te gaan geven. Hierover is nog geen beslissing genomen.

Het ministerie van Economische Zaken brengt graag nogmaals onder de aandacht dat iedereen (bedrijven, organisaties, particulieren) die  internetdiensten heeft met extension .AN achter de domeinnaam, zoals websites en e-mailadressen, de domeinnaam extensie moet wijzigen. Zo wordt gewaarborgd dat diensten blijven functioneren als op 31 juli 2015  het domein .AN uitgeschakeld wordt en niet meer bereikbaar is.

Meer informatie kan worden verkregen bij de provider waar de website wordt gehost, of de beheerder die de .AN-domeinnamen uitgeeft: an_registry@uoc.cw

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo