Economie

Pluim voor consumentenbond Bonaire

Consumentenbond Bonaire is op de goede weg, dit vindt het Comité Koninkrijksrelaties.  Dit comité hecht veel waarde aan de civil society en aan samenwerking van maatschappelijke organisaties. Daarbij gaat het om samenwerking per eiland, tussen de eilanden onderling en ook met Nederland. We kunnen veel van elkaar leren en zo wordt het Koninkrijk concreter en daardoor hechter.

Op Bonaire past de Union di Konsumidó Boneiru (Unkobon) helemaal in dat plaatje. Voortgekomen uit contacten met de Nederlandse Consumentenbond en stevig verankerd op het eiland werken de vrijwilligers van Unkobon onder leiding van Hans Evers (ook vrijwilliger) voortvarend aan de belangenbehartiging van de Bonairiaanse consument. Er is al veel bereikt en er is nog veel te doen. Zo wordt nu gedacht aan een juridische helpdesk voor consumenten die in de problemen komen met bedrijven of de overheid.

In Nederland hebben we kunnen zien hoe belangrijk is dat organisaties als de Consumentenbond er zijn om overheden en bedrijven scherp te houden. Soms worden winkeliers, ambtenaren of politici niet blij van kritiek en klachten, maar uiteindelijk wordt de samenleving beter van klokkenluiders, luizen in de pels en andere criticasters.

Daarom wensen we Unkobon heel veel succes! En als mensen op Bonaire zich afvragen of er nog inspirerend en nuttig vrijwilligerswerk te doen is: www.consumentenbonaire.com

Deel dit artikel