Politie & Justitie

Veiligheid op het water rondom Dia di Rincon

KRALENDIJK – Ter ere van de 35e viering van Dia di Rincon zullen mensen van naburige eilanden en landen naar Bonaire komen om de festiviteiten bij te wonen. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan genieten, werken verschillende instanties samen in de Multidisciplinaire Maritieme Hub Bonaire (MMHB) om de wateren rondom het eiland te bewaken.

Het persbericht uitgegeven door het Openbaar Lichaam Bonaire in samenwerking met de Douane, de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Kustwacht, Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB), benadrukt het belang van veiligheid tijdens de festiviteiten rondom Dia di Rincon.

Rocargo

De Douane zal grensoverschrijdende goederenverkeer controleren en zorgen ervoor dat de juiste procedures worden gevolgd en dat verboden goederen niet worden binnengebracht. De KMar zorgt voor grensbewaking, controleert wie het eiland betreedt en helpt bij het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit. De Kustwacht controleert de geldigheid van scheepsdocumenten, het aantal personen aan boord van vaartuigen en handhaaft de openbare orde en veiligheid.

Het KPCN is verantwoordelijk voor het handhaven van de openbare orde en het bieden van hulp aan wie het nodig heeft. Het OLB zorgt ervoor dat boeien en ligplaatsen voor vaartuigen correct worden gebruikt en verwijdert onbevoegde meerboeien.

De MMHB adviseert iedereen die het water op gaat om goed voorbereid te zijn en contact op te nemen met de juiste instanties bij vragen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo