Milieu

Overheid Bonaire moedigt burgers aan tot gebruik herbruikbare spullen

Zaterdagen clean up - Foto One Hour Clean Up Power

KRALENDIJK – Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) moedigt naar burgers aan om zoveel mogelijk herbruikbare spullen te gebruiken, om zo de hoeveelheid plastic op het eiland die in de natuur terechtkomt terug te dringen. 

Hoewel het OLB aangeeft dat er al verschillende stappen zijn gezet naar een plasticvrij Bonaire, er meer gedaan kan worden. “Het openbaar lichaam Bonaire moedigt iedereen aan om herbruikbare spullen te gebruiken wanneer dat mogelijk is. Als inwoner en bezoeker van het eiland hebben wij allemaal een eigen verantwoordelijkheid om onze leefomgeving en natuur, schoon en gezond te houden”. Als voorbeelden geeft het OLB het meenemen van eigen bestek, drinkbeker of thermoskan. Daarnaast wijs het OLB er op dat voor boodschappen het beste een duurzame boodschappentas kan worden meegenomen. 

Rocargo

Beach Cleanup

Het OLB gaat echter nog verder en moedigt inwoners en bezoekers aan mee te doen aan opruim acties zoals een Beach cleanup. “Meedoen aan een Beach clean up is één van de manieren om zwerfafval en plastic terug te dringen. Verschillende vrijwilligersorganisaties organiseren deze wekelijks. Wij nodigen iedereen uit om deze beweging te ondersteunen en deel te nemen aan deze activiteiten. Samen maken wij Bonaire schoner en mooier!”

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo