Gezondheidszorg

179 Denguegevallen gemeld op Bonaire in eerste kwartaal 2024

De zogenaamde tijger mug is de schuldige in de uitbraak van Dengue op het eiland. Foto: OLB

KRALENDIJK – In het eerste kwartaal van dit jaar zijn op Bonaire 179 gevallen van dengue gemeld, waarbij drie patiënten ernstig ziek werden en in het ziekenhuis werden opgenomen.

Hoewel het werkelijke aantal gevallen waarschijnlijk hoger ligt, blijft het wekelijkse aantal nieuwe gevallen constant. Sinds begin februari blijft het wekelijkse aantal nieuwe gevallen ongeveer constant, met een gemiddelde van 17 gevallen per week. De verspreiding van dengue op het eiland verloopt traag maar aanhoudend, vooral tijdens het regenseizoen.

In het eerste kwartaal hebben de inspecteurs van de afdeling Publieke Gezondheid meer dan 100 huisbezoeken afgelegd en in totaal meer dan 400 mogelijke broedplaatsen behandeld. Burgers worden aangemoedigd om stilstaand water op te ruimen om het aantal broedplaatsen te verminderen.

Deel dit artikel