Nieuws van Bonaire

Verdachte uit Curaçao aangehouden met drugs en wapen

KRALENDIJK – Bij een gezamenlijke operatie op Bonaire heeft de Kustwacht samen met de Koninklijke Marechaussee en de Douane woensdagmiddag een 25-jarige man aangehouden. De man, die met een boot uit Curaçao kwam en niet had ingeklaard, wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en de Wapenwet BES.

De controle werd uitgevoerd nadat een boot met vijf bemanningsleden aan boord, afkomstig uit Curaçao, zonder in te klaren aanmeerde. Tijdens de inspectie viel een verdachte situatie op toen een van de personen aan boord herhaaldelijk heen en weer naar een auto liep voordat deze auto zich uit de voeten maakte. De Kustwacht informeerde onmiddellijk de politie over de verdachte auto.

Rocargo

Kort daarna werd de verdachte auto gelokaliseerd op de Kaya Neerlandia, waarbij de bestuurder werd aangehouden voor verdere verificatie. Bij het doorzoeken van het voertuig troffen de autoriteiten een zak met vermoedelijk verdovende middelen, een weegschaal, twee bivakmutsen en een wapen aan, die in beslag werden genomen. Het voertuig werd eveneens geconfisqueerd voor nader onderzoek.

De bestuurder van de auto, een 25-jarige man, die met de boot uit Curaçao arriveerde, werd gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet BES en de Wapenwet BES.

Het onderzoek naar deze zaak is momenteel aan de gang.

Deel dit artikelRocargoRocargo