Nieuws van Bonaire

Stroomstoring op Bonaire treft diverse gebieden; situatie inmiddels hersteld

KRALENDIJK – Een stroomonderbreking heeft vanochtend diverse gebieden op Bonaire getroffen, waaronder Nort Saliña, Nawati, Antriol, Amboina, Kaya Macario Sint Jago en Kaminda Lagun. Technici van WEB en CGB hebben een probleem met de stabiliteit in het elektriciteitsproductie- en transmissiesysteem geïdentificeerd.

Na hun voorlopig onderzoek is er gecontroleerd begonnen met het herstellen van de elektriciteit. Rond 10:25 uur was de stroomstoring voor alle getroffen gebieden opgelost, hoewel de situatie de komende uren nog kwetsbaar blijft.

Een woordvoerder van het bedrijf zegt nog geen informatie te hebben over wat de precieze oorzaak is van de huidige problemen. De afgelopen dagen maakte WEB melding van een tekort aan voldoende capaciteit, maar kan niet aangeven waardoor dit veroorzaakt wordt.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo