Nieuws van Bonaire

Informatieavond Staatsexamens Voortgezet Onderwijs op Bonaire

KRALENDIJK – Sinds 2011 is het mogelijk om op Bonaire, het Nederlands Staatsexamen Voortgezet Onderwijs af te leggen in diverse vakken op VMBO-, HAVO- en VWO-niveau. In het kader hiervan organiseert DUO in samenwerking met OCW-CG op dinsdag 17 oktober 2023 een informatieavond.

De informatieavond is bedoeld voor (ouders en/of verzorgers van) schoolgaande jongeren en iedereen in de regio die het staatsexamen op Bonaire wil afleggen. Er zal onder andere uitgelegd worden wat het staatsexamen precies is en voor wie het bedoeld is. Ook worden de verschillen en overeenkomsten tussen het staatsexamen en het regulier onderwijs besproken.

Praktische informatie over het staatsexamen zal verstrekt worden. Zoals, hoe aan te melden, wat de kosten zijn en waar en wanneer de examens plaats vinden. En, hoe iemand zich het beste op de examens kan voorbereiden.

Het staatsexamen is niet alleen bedoeld voor schoolgaande jongeren. Iedereen kan hier aan deelnemen. Je kunt kiezen voor een heel vakkenpakket of voor een aantal losse vakken en dat kan worden verspreid over meerdere jaren. Op die manier spaar je certificaten die samen een diploma waard zijn. Dat diploma is hetzelfde als een regulier diploma.

Wil je meer weten? Dan ben je welkom om op dinsdag 17 oktober 2023 vanaf 19:30 uur deel te nemen aan de informatiebijeenkomst op Liseo Boneriano, te Kaya Amsterdam z/n.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo