Luchtvaart & Reizen

Luchtvaartmaatschappij EZ Air gaat ‘rebranden’

WILLEMSTAD/KRALENDIJK- Luchtvaartmaatschappij EZ Air krijgt binnen afzienbare tijd een nieuwe handelsnaam. Die beslissing komt voort uit de handelswijze van de eigenaren van het Britse EasyJet, die allerlei varianten van de naam en het woord ‘EASY’ vast lieten leggen, in combinatie met diverse woorden die betrekking hebben op activiteiten in de luchtvaart.

EZAir ontving recent een sommatiebrief van EasyJet, waarin de maatschappij wordt verweten inbreuk te maken op haar intellectuele eigendomsrechten. Ook werd EZ Air gesommeerd om de verkoop van tickets voor vluchten naar Colombia aan Britten, Europeanen en Amerikanen per direct te staken.

“Uiteraard zijn wij het niet eens met de stellingname van EasyJet. Wij zijn echter een relatief kleine regionale carrier en wij kunnen het ons niet permitteren om een jarenlange juridische strijd aan te gaan met een zeer kapitaalkrachtige groep, terwijl de uitkomst van die strijd niet zeker is”, zegt EZ Air CEO, René  Winkel over de ontstane situatie. “De EasyJet groep is een enorm kapitaalkrachtige groep met een enorm vermogen en daarvoor zijn wij als lokale speler simpelweg geen partij”.  

De actie tegen EZ Air staat niet op zichzelf. Zo heeft EasyJet jarenlang geprocedeerd tegen de EASYFLY groep uit Colombia. Uiteindelijk heeft ook die luchtvaartmaatschappij er eerder dit jaar voor gekozen om verder te gaan onder een geheel nieuwe naam: Clic.

Definitieve keuze

Achter de schermen wordt bij EZ Air nog gewerkt aan de definitieve keuze van een nieuwe naam. “Hoewel de rechtspersoon, de organisatie en de vluchtuitvoering van de maatschappij geheel hetzelfde blijven, zal de rebranding onder andere met zich meebrengen dat er ook een nieuwe website wordt gelanceerd, met de nieuwe naam.

Winkel belooft dat, zodra de definitieve keuze is gemaakt voor de nieuwe naam, de nodige informatie zal worden verstrekt. “Wij hebben in de loop der jaren een stevige positie verworven op onze routes door een goed product en comfortabele vliegtuigen. Dat alles zal niet veranderen en wij zien ook deze rebranding met vertrouwen tegemoet”, aldus Winkel.

Acceptabel

Inmiddels heeft EasyJet groep laten weten zich te kunnen vinden in de door EZ Air te ondernemen actie, om haar vluchten op relatief korte termijn onder een nieuwe naam aan de man te gaan brengen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo