Nieuws van Bonaire

Ongelukkige landing toestel Air Antilles veroorzaakt enorme schade

Een beeld van schade veroorzaakt door de ongelukkige landing

GUSTAVIA – Een ongelukkige landing van een DHC-6 ‘Twinotter’ toestel van de Frans-Antilliaanse luchtvaartmaatschappij Air Antilles heeft op donderdag voor enorme schade geleid op de luchthaven van St.-Barths.

Bij het landen raakte het toestel bij het afremmen van de baan en klapte met de linkervleugel tegen een op het platform staande helikopter. Daarbij werd de vleugel van het toestel bijna compleet afgerukt, terwijl de helikopter op zijn zij werd gesmakt.

Rocargo

Volgens de piloot die het toestel bestuurde verliep de landing in eerste instantie normaal, maar begaven de remmen van het toestel het bij het afremmen. Ondanks de ernstige materiële schade zijn alle inzitten van het Air Antilles toestel met de schrik vrijgekomen. 

Onderzoek

De Franse burgerluchtvaartautoriteit is inmiddels gestart met een onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. 

De luchthaven van St. Barths staat bekend als één van de gevaarlijkste ter wereld. De landingsbaan is zeer kort en eindigt op enkele meters van de zee. Daarnaast moet net voor de landing een heuvel worden gepasseerd. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo