Nieuws van Bonaire

Kustwacht redt opvarenden zinkend bootje bij Sint-Maarten

De opvarenden van het zinkende bootje op het reddingsvlot. Foto: Kustwacht Caribisch Gebied

PHILIPSBURG – Op dinsdag heeft de Kustwacht in Sint-Maarten het Maritiem Operatiecentrum (MOC) op de hoogte gebracht van een vaartuig dat zinkende was ten zuiden van de Great Bay. De bemanning van Metal Shark werd onmiddellijk uitgezonden om de drie personen aan boord van het zinkende vaartuig te helpen.

De Kustwacht ontving ook een waarschuwingsbericht van het Operationeel Centrum Fort Du France over de noodsituatie. Een van de personen aan boord van het zinkende vaartuig nam contact op met het MOC via de noodlijn van de Kustwacht 913 en bevestigde dat alle drie de opvarenden inmiddels veilig waren op een reddingsvlot.

Tijdens het gesprek met de MOC zagen de opvarenden het patrouillevaartuig van de Kustwacht dichter bij komen om hulp te bieden. De drie mannen werden veilig aan boord van de Metal Shark overgebracht, die hen terugbracht naar Sint-Maarten.

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo