Nieuws van Bonaire

Verdachte agressieve dief aangehouden na waarschuwingsschot

politie kpcn - foto kpcn

KRALENDIJK – Een 33-jarige man is afgelopen maandag aangehouden op verdenking van diefstal bij een horecagelegenheid aan de Kaya Neerlandia begin deze maand. De man verzette zich hevig tijdens de aanhouding en probeerde de agenten meerdere keren te slaan. Dit resulteerde in een waarschuwingsschot door een van de agenten.

Op zondag 16 juli werd de verdachte al door een patrouille gesignaleerd die direct in actie kwam om tot aanhouding over te gaan. De verdachte bood weerstand tijdens de aanhouding, toonde zeer agressief gedrag en probeerde een aantal keren beide agenten te slaan.

Eén van de agenten raakte gewond aan zijn been tijdens de pogingen om de verdachte aan te houden en het lukte de verdachte om een stukje weg te rennen. De andere agent wist hem vervolgens te stoppen. De verdachte probeerde met deze agent te vechten. Hierdoor was de eerste agent genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen.

De verdachte deinsde terug en nam de benen, maar kon de volgende dag alsnog worden aangehouden.

Het Korps Politie Caribisch Nederland benadrukt dat agenten het volste recht hebben aangifte te doen tegen iedere vorm van mishandeling die ze ervaren, zowel in als buiten uniform.

1200
Deel dit artikel