Nieuws van Bonaire

Staatssecretaris Maarten van Ooijen (VWS) bezoekt Bonaire en Curaçao

KRALENDIJK – Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zal van 5 tot en met 10 juni een bezoek brengen aan Bonaire en Curaçao.

Belangrijke thema’s zoals de zorgsector, jeugdzorg, en de invloed van het slavernijverleden op de gezondheid in het Caribische deel van het Koninkrijk, zullen centraal staan naast het jaarlijkse vierlandenoverleg.

Bonaire

Op dinsdag 6 juni begint het Bonairiaanse deel van zijn bezoek met een gesprek met het bestuurscollege van Bonaire. Hij zal ook een ontmoeting hebben met vertegenwoordigers van Fuhikubo en het platform dialoog slavernijverleden Bonaire. Hierbij zal de focus liggen op uitdagingen en kansen binnen de zorg, met specifieke aandacht voor de huisartsenzorg, in samenspraak met enkele lokale huisartsen en de overkoepelende huisartsenorganisatie PCC.

Een mijlpaal op het programma is de gezamenlijke ondertekening van bestuurlijke afspraken door Staatssecretaris van Ooijen, gedeputeerde Kroon (Bonaire), regeringscommissaris Francis (Sint-Eustatius) en gedeputeerde Heyliger (Saba) op alle eilanden, gericht op het verbeteren van de jeugdzorg in Caribisch Nederland. Bovendien staat een bijeenkomst gepland, zowel persoonlijk als virtueel, met diverse betrokken partijen om de invoering en aanvang van het traject van maatschappelijke ondersteuning op de drie eilanden te bespreken.

Curaçao

Staatssecretaris van Ooijen zal zijn bezoek voortzetten op Curaçao vanaf 7 juni. Op 8 juni heeft hij een bezoek gepland aan de Capriles Kliniek, gevolgd door deelname aan het bestuurlijk vierlandenoverleg. Naar verwachting zullen de betrokken bewindspersonen een conclusiedocument ondertekenen aan het einde van deze tweedaagse bijeenkomst.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo