Nieuws van Bonaire

Gezamenlijke controles uitgevoerd bij horecagelegenheden Bonaire

Bij de gezamenlijke controles werken het Korps Politie, de brandweer en inspecteurs van het Openbaar Lichaam Bonaire samen. Foto: KPCN

KRALENDIJK- In de afgelopen weken hebben controles plaatsgevonden bij horecagelegenheden gelegen aan de Kaya Grandi en aan de Kaya Hermandad. 

De controles zijn uitgevoerd in een multidiscsiplinair team van medewekers van de afdeling Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB), het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) en het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) verricht.

Rocargo

Tijdens deze controle werd door de diverse instanties getoetst of de veiligheidsmaatregelen op de correcte wijze worden nageleefd. BKCN heeft onder andere de brandblussers, noodverlichting en nooduitgangen gecontroleerd en werden de ruimtes gemeten om te controleren hoeveel personen er maximaal binnen mogen. Bovendien werd de eigenaars gevraagd een aantal veiligheidsmaatregelen aan te passen.

Meer controles

Deze controles zullen de komende weken bij verschillende horecagelegenheden worden voortgezet om de veiligheid van iedereen te waarborgen.

Deel dit artikel