Nieuws van Bonaire

Slechts 5% van bevolking tot zover langs geweest voor COVID herhaalprik

De animo voor de herhaalprik is tot zover erg gering. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Maar zo’n 5% van de bevolking is tot nog toe op komen dagen voor het krijgen van de zogenaamde herhaalprik tegen Covid-19.

GGD-hoofd Michael Mercuur en vaccinatie-arts Selly Pourier doen een oproep op burgers om alsnog langs te komen. “Tot 26 november kunnen mensen langskomen op één van de vaccinatielocaties, zonder een afspraak te maken. Na 26 november kan dat alleen nog op afspraak”.

Effectiever

Ook Pourier roept burgers op om alsnog langs te komen. “We weten dat het nu gaat om een meer effectief vaccin vergeleken bij de eerdere versies. Ook weten we dat het beschermende effect van de eerdere prikken langzaam wegebt. Er is dus alle reden om langs te komen voor een herhaalprik”.

Rocargo
Deel dit artikel