Nieuws van Bonaire

Advies extreme hitte voor Bonaire

KRALENDIJK – De meteorologische dienst op Curaçao heeft voor vandaag weer code geel afgegeven en waarschuwt voor extreme hitte. Traditioneel zijn de maanden september, en oktober de heetste maanden van het seizoen met temperaturen hoger dan normaal.

De temperaturen kunnen variëren van 34 tot 36 graden Celsius. De wind is matig vanwege de storm die in het noorden van het Caribisch gebied langstrekt.

Indien u aan activiteiten buitenshuis doet, drink dan veel water en vermijd extra inspanningen. Indien u zich niet lekker voelt, ga dan zo snel mogelijk uitrusten op een koelere plek of in de schaduw.

Deze extreme hitte is een risicofactor voor mensen die geen goede beschutting hebben om zich koel en fris te houden. Overmatige hitte is doodsoorzaak nummer één door weersomstandigheden en daarom moeten mensen zich volgens de Meteo voorbereiden op de gevaren die extreme hitte met zich meebrengt. Kinderen, ouderen en hartpatiënten lopen het meeste risico. 

Extreme hitte kan uitdroging, zonnesteek, hoge bloeddruk, hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid, overgeven, spierkrampen en zelfs beroertes veroorzaken na langdurige blootstelling.

Deel dit artikel