Nieuws van Bonaire

Kustwacht neemt meerdere boten op sleeptouw

Foto Kusrwacht caribisch Gebied

WILLEMSTAD/KRALENDIJK- Afgelopen maandag moesten zowel de Citro als de Kustwacht uitrukken om boten te assisteren die na Dia di Rincon vanaf Bonaire naar Curaçao terugvoeren. De boten kampten allemaal met motorpech en konden niet verder varen.

De reddingsboten van Citro, de Sea Rescue en de Dick Braakman hebben twee boten veilig naar Curaçao gesleept. De patrouilleboot van de Kustwacht heeft ook een vaartuig, dat van Bonaire richting Curaçao voer, en ter hoogte van Klein Curaçao strandde, veilig naar Curaçao gesleept.

Onderhoud

De Kustwacht raadt, mede naar aanleiding van de gebeurtenissen booteigenaren aan om hun boot regelmatig te onderhouden. “Zorg dat u genoeg veiligheids- en reddingsmiddelen aan boord heeft zoals: zwemvesten, zaklantaarn, EHBO kit, genoeg water, brandblusser, VHF radio of opgeladen mobiele telefoon. Voorkom pech onderweg en een gevaarlijke situatie op zee met uw boot. In het geval u hulp nodig heeft kunt u met de Kustwacht bellen op het nummer 913”, aldus de Kustwacht. 

Deel dit artikel