Nieuws van Bonaire

Saba versoepelt testvereisten

Saba versoepelt testvereisten

THE BOTTOM – Mensen die naar Saba reizen hoeven niet langer een Covid-19-test te doen op het eiland op dag 2 en dag 5. In plaats daarvan hoeven ze nog maar één keer te testen, namelijk op dag 4. Vanaf 23 maart hoeven reizigers van Sint-Eustatius ook geen negatieve testuitslag meer te laten zien om Saba binnen te komen. Reizigers mogen in de afgelopen 5 dagen geen reisgeschiedenis hebben gehad.

Personen van 11 jaar en ouder die naar Saba reizen vanuit alle andere bestemmingen dan Sint-Eustatius moeten een test voor het reizen doen, dat kan een PCR-test zijn maximaal 72 uur voor aankomst of een antigeen-test maximaal 48 uur voor aankomst. Er zijn geen quarantainevereisten voor niet-gevaccineerde personen. Een goedgekeurd Saba Electronic Health Authorization System (EHAS) inreisformulier binnen 24 uur na aankomst is nog steeds nodig. Een St. Maarten EHAS formulier is ook verplicht bij doorreis, en bij terugkeer via St. Maarten. 

Kinderen van 2 tot 10 jaar moeten bij aankomst een antigeentest ondergaan. Reizigers die in de laatste 8 weken positief getest zijn op Covid-19, mogen binnenkomen met een herstelcertificaat samen met een snelle antigeentest die niet ouder is dan 48 uur voor aankomst. Het certificaat moet bestaan uit een positief testresultaat van een laboratorium of een brief van een arts, met inbegrip van de datum waarop de persoon positief werd getest en het type test. Alle personen van 2 jaar en ouder moeten zich gratis laten testen op dag 4 na aankomst.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo