Nieuws van Bonaire

Bonairiaans Kampioenschap Bridge gewonnen door Curaçao

Bonairiaans Kampioenschap Bridge gewonnen door Curaçao

KRALENDIJK – De twee doorgewinterde bridgespelers Ivo Kistemaker en Henk Haverkort uit Curaçao hebben het eerste Bonairiaans Kampioenschap Bridge gewonnen. Het kampioenschap werd afgelopen woensdag gespeeld bij Hillside Resort.

Negen paren hadden zich voor het toernooi ingeschreven: 6 uit Bonaire, 1 uit Curaçao, een gemixt paar uit Duitsland en Bonaire en 1 uit Nederland. Na 27 spellen bleek het paar uit Curaçao met een score van 70,8% het beste.

De winnaars ontvingen hun eerste prijs uit handen van Ineke Corporaal, erelid van Bridgeclub Bonaire, zij was een van de oprichters van de club in maart 1997. Het kampioenschap viel dit jaar samen met de viering van het 25-jarig bestaan van bridgeclub Bonaire. 

Het kampioenschap werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Bridgeclub Bonaire. Het voornemen van de Bridgeclub is om voortaan elk jaar op de laatste woensdag van januari het kampioenschap te organiseren.

Bridge is een kaartspel dat gerekend wordt tot de ‘denksporten’ en wordt gespeeld in paren. Wereldwijd spelen zo’n 100 miljoen mensen bridge. Alle paren spelen dezelfde spellen. Voor het bepalen van de uitslag wordt per spel bekeken hoe de verschillende paren hebben gespeeld. 

Bridgeclub Bonaire speelt elke woensdagavond bij Hillside. Nieuwe leden zijn welkom. Voor mensen die kennis willen maken met deze denksport organiseert de club ook beginnerscursussen.

Deel dit artikel