Nieuws van Bonaire

Veel interesse in spreekuren Nationale ombudsman en Kinderombudsman 

Archief Foto - Nationale Ombudsman Caribisch Nederland in Saba
Foto’s – Nationale Ombudsman Caribisch Nederland

THE BOTTOM/ORANJESTAD – Afgelopen week bezocht het team van de Nationale ombudsman en de Kinderombudsman de eilanden Saba en St. Eustatius. Door corona was dat inmiddels meer dan twee jaar geleden. 

Verspreid over drie spreekuren nam het team ruim 40 vragen en klachten in behandeling. Die gaan over diverse overheidsinstanties, waaronder de Rijksoverheid en de lokale overheid (het Openbaar Lichaam). Een groep ouders deelde ook hun zorgen over de scholen en jeugdbescherming met de Kinderombudsman. 

Rocargo

Wat opviel is dat inwoners met meerdere klachten over diverse onderwerpen kwamen. Het team sprak ook met alleenstaande ouders en kinderen over de opvoeding. Deze gesprekken waren zeer waardevol voor onderzoek over opvoeden in armoede.

Spreekuren Bonaire

Vanaf 7 maart is het team van de Nationale ombudsman en de Kinderombudsman ook weer op Bonaire. Locaties en tijden worden binnenkort bekend gemaakt. Deze zijn dan ook te lezen op nationaleombudsman.nl/caribisch-nederland en dekinderombudsman.nl

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo