Nieuws van Bonaire

Saharastof bereikt Caribisch gebied

KRALENDIJK – Een lichte tot matige massa stof uit de Sahara staat op het punt de ABC-eilanden te bereiken tegen dinsdagmiddag. Het kan leiden tot enigszins heiige omstandigheden zoals witachtige lucht en minder zicht. 

De verwachting is dat deze saharastof tot vrijdagmiddag boven de regio blijft hangen. Mensen met allergieën of ademhalingsproblemen wordt aangeraden hier rekening mee te houden, want de hoeveelheid stof is voldoende om mogelijk problemen te veroorzaken. 

Veel wind

Het zal ook winderiger zijn dan normaal op woensdag en donderdag. De uitbreiding van een groot hogedruksysteem ten noorden van het Caribisch gebied zal de passaatwinden over de lokale regio versterken, waardoor ook het Saharaanse stof verder het Caribisch gebied in wordt geduwd.

Deel dit artikel