Nieuws van Bonaire

Fiod onderzoekt ondernemingen op Bonaire

Fiod onderzoekt ondernemingen op Bonaire

KRALENDIJK – De opsporingsinstantie van de Belastingdienst, Fiod, onderzoekt een aantal ondernemingen op Bonaire, wegens het niet-voldoen aan de belastingwetgeving BES. Zij zouden te weinig belasting hebben betaald en niet voldoen aan de inlichtingen- en administratieplicht. 

Deze onderzoeken zijn ingesteld naar aanleiding van analyse door de Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) van belastingaangiften. Vorige week hebben er onder leiding van de officier van justitie, in samenwerking met het Korps Politie Caribisch Nederland en de Koninklijke Marechaussee, diverse doorzoekingen bij de betreffende ondernemingen plaatsgevonden in Kralendijk. 

Doorzoekingen in Nederland
Ook in Nederland heeft er een doorzoeking, in een woonhuis van een directeur van één van die ondernemingen, plaatsgevonden. Hierbij zijn onder andere administratie, computers en andere gegevensdragers in beslag genomen. De afgelopen week zijn verschillende verdachten en getuigen gehoord door de rechercheurs van de Fiod. Deze rechercheurs waren voor deze doorzoekingen en verhoren overgekomen uit Europees Nederland. 

Het Openbaar Ministerie BES laat weten dat deze strafrechtelijke onderzoeken wellicht voorkomen hadden kunnen worden, als de ondernemingen en de verantwoordelijkheden binnen die ondernemingen tijdig en correct aan verzoeken van de BCN hadden voldaan.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo