Nieuws van Bonaire

Aantal Covid-besmettingen Saba loopt op naar 10

Aantal Covid-besmettingen Saba loopt op naar 10

THE BOTTOM- Hoewel veel (ei)landen jaloers zouden zijn op een aantal Covid-infecties van niet meer dan 10, is het aantal actieve besmettingen voor het eiland van een ongekende magnitude. 

Niet eerder kende Saba zoveel besmettingen met het Covid-19 virus. De afgelopen dagen ondergingen veel burgers op het eiland een test, om er zeker van te zijn dat ze niet ziek waren en anderen zouden kunnen besmetten tijdens de feestdagen.

De recente uitbraak op Saba bekent dat alleen St. Eustatius nog Covid-vrij is als het gaat om de Nederlandse eilanden in de Cariben. 

Bonaire

Opvallend is dat Bonaire, dat een hele tijd uit de pas liep in vergelijking met Aruba, Curaçao en Sint-Maarten, het nu weer relatief goed doet. Zo werden zondag maar 5 nieuwe besmettingen vastgesteld. Hierbij moet worden opgemerkt dat ook weinig mensen zijn getest tijdens de feestdagen. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo