Nieuws van Bonaire

Politie vindt lachgas tijdens weekendcontrole

Politie vindt lachgas tijdens weekendcontrole

KRALENDIJK – De politie heeft tijdens een controle zaterdagnacht verschillende goederen in beslag genomen, waaronder lachgas en alcoholische dranken die vermoedelijk verkocht zouden worden bij een illegaal feest.

De controles werden uitgevoerd in het kader van de geldende covid-19-maatregelen.

Omstreeks 01:30 uur in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 november werd na een controle bij Pink Beach een pick-up gestopt ter hoogte van Te Amo Beach voor controle. Tijdens de controle werd een tas met dozen lachgas, ballonnen, twee portofoons en een koelbox gevuld met flessen alcoholische drank aangetroffen. De bestuurder en bijrijder staan bekend dat ze lachgas en alcoholische drank bij illegale feesten verkopen. Ook kon de bestuurder geen rijbewijs tonen. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. De auto, de gevonden goederen en contant geld werden in beslag genomen.

Iets later, omstreeks 02:15 uur, kwam een patrouille een auto bij de rotonde bij de kerk tegen die op de rotonde in tegenovergestelde richting ging rijden. Er werd geprobeerd de auto te stoppen maar de bestuurder gaf hier geen gehoor aan en probeerde weg te rijden waardoor hij tegen een lantaarnpaal aanreed.

In het centrum werden enkele mensen aangesproken doordat ze muziekoverlast veroorzaakten. Op de Kaya Korona werd een auto met 6 inzittenden gestopt ter controle. Er werden een aantal zakjes met wit poeder lijkende op cocaïne aangetroffen, deze werden in beslag genomen en vernietigd.

Deel dit artikel