Nieuws van Bonaire

Saba start 8 december met COVID-19 boostercampagne

THE BOTTOM – Saba start volgende week woensdag 8 december haar booster COVID-19-vaccinatiecampagne met de vaccinatie van inwoners van 60 jaar en ouder. Het ministerie van Volksgezondheid heeft contact opgenomen met personen van 60 jaar en ouder voor een afspraak om hun boostervaccinatie met het Moderna-vaccin te krijgen.

De vaccinatielocatie is de ambulanceruimte bij de Saba Cares Clinic in The Bottom. De vaccinatiecampagne wordt gecoördineerd door het Vaccin Management Team met leden van Saba Cares en de GGD. Inwoners van Saba met een ernstig aangetast immuunsysteem hebben al een derde dosis van het vaccin gekregen, noodzakelijk geacht omdat bij sommige personen met een laag immuunsysteem twee volledige doses van het vaccin mogelijk niet zo effectief zijn als bij personen met een normaal immuunsysteem.

Ambtenaren van de volksgezondheid wezen erop dat het volkomen veilig is voor mensen om het vaccin voor de derde of boostervaccinatie te krijgen, ongeacht het type COVID-19-vaccin dat ze eerder hebben gekregen. ]

Saba heeft een zeer hoge vaccinatiegraad: 1.455 personen van 18 jaar en ouder, zo’n 90 procent van de bevolking, is volledig gevaccineerd. Hiervan zijn 380 personen 60 jaar en ouder.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo