Nieuws van Bonaire

Claxonnerende karavaan als protest tegen vermeende klachten foodtruck Pastechi & More

Claxonnerende karavaan als protest tegen vermeende klachten foodtruck Pastechi & More
Een beeld van de auto’s die op de boulevard al toeterend voorbijtrokken. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK – Op zondagavond rond de klok van half zeven trok een lange stoet aan claxonnerende auto’s voorbij aan een huis op de boulevard van Kralendijk. 

De actie was bedoeld als protest tegen vermeende klachten van de bewoners van een huis aan de waterkant. Die zouden bij het Openbaar Lichaam hebben geklaagd over geluidsoverlast van een lokale verkoper van de smakelijke pasteitjes. De bedoelde verkoper, Egon Manuel, stationeerde zijn foodtruck Pastechi’s & More, al enige tijd op een steenworp afstand van het betreffende huis. 

De protestactie en de oproep om te protesteren tegen wat veel op Bonaire geboren inwoners zien tegen een invasie van Europese Nederlanders kreeg, op de diverse internetgroepen, veel steun. “Het is tijd dat we protesteren tegen deze mensen die onze levenswijze op het eiland komen verstoren”, was een veelgehoorde kreet. 

Brief

Ondertussen heeft niemand de brief gezien die Manuel van het OLB zou hebben ontvangen. Later op de avond ontstond dan ook enige discussie over de vraag of die brief wel bestond. Door het Openbaar Lichaam is ondertussen nog niets vernomen over het geval, wat in elk geval al wel heeft geleid tot een protest en ook de nodige hilariteit aan hen die daar op zondagavond aan meededen. 

Deel dit artikel