Nieuws van Bonaire

Bonaire kiest voor gerichte maatregelen

Bonaire kiest voor gerichte maatregelen

KRALENDIJK – Gezaghebber Rijna heeft vandaag aangekondigd gerichte maatregelen te nemen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus op Bonaire. Zo wordt het mondkapje weer verplicht in de publieke ruimtes, mag men maximaal tien mensen thuis ontvangen en mag er niet gedanst en gezongen worden waar groepen bij elkaar komen.

Rijna vroeg de bevolking mee te blijven werken om zo de cijfers niet verder te laten stijgen zodat voorkomen kan worden dat er echte zware maatregelen genomen moeten worden, die de economie in gevaar kunnen brengen.

1200

Omdat volgens de publieke gezondheid van 50% van de besmettingen de bron bekend is en blijkt dat de meeste besmettingen thuis plaats vinden is het nodig om daar maatregelen te treffen. ” Ontvang bezoek zoveel mogelijk op de porch; ga niet met elkaar in de airco zitten en hou anderhalve meter afstand van elkaar” blijft de gezaghebber benadrukken.

Scholen

Op de scholen worden volgens de gezaghebber en GGD arts Loes Jaspers inmiddels voldoende maatregelen genomen zoals regelmatig luchten en vaste plaatsen in de klas. De scholen stoppen daarnaast iets eerder dit jaar voor de kerstvakantie. De laatste schooldag is daarom vastgesteld op 17 december.

De nieuwe maatregelen gaan in op zaterdag 27 november in en gelden voorlopig tot 3 januari 2022.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo