Nieuws van Bonaire

Sint-Eustatius viert Statia Day 2021

Sint-Eustatius viert Statia Day 2021
Regeringscommissaris Alida Francis (m) samen met 4 van de 5 eilandsraadsleden op het eiland

ORANJESTAD- Het eiland Sint-Eustatius heeft op dinsdag Statia Day gevierd. Het officiële gedeelte begon bij zonsopgang en duurde de hele dag voort. 

Hoewel het maar gaat om één echte feestdag, namelijk 16 november, viert het eiland eigenlijk de hele week feest. 

Regeringscommissaris Alida Francis stond tijdens haar toespraak stil bij de vele projecten op het eiland die in korte tijd zijn gerealiseerd. Zo wees zij naar de aanleg van diverse wegen, maar ook naar de nieuwe luchthaventerminal die kort geleden werd geopend. Ook staan er nog de nodige projecten op stapel, zoals de aanleg van een boulevard langs de vernieuwde luchthaven en de start van een nieuwe ferry route naar omliggende eilanden.

Democratie

Francis sprak ook over de uitdagingen, waarmee het eiland wordt geconfronteerd. Onder meer wordt nog gewerkt aan een gefaseerde terugkeer naar de volledige democratie. Hoewel vorig jaar een eilandsraad is gekozen, heeft die eigenlijk nog nauwelijks bevoegdheden. Een situatie waar veel Statianen niet echt blij mee zijn. 

Deel dit artikel