Nieuws van Bonaire

Staatssecretaris Paul Blokhuis bezoekt Curaçao en Bonaire

DEN HAAG – Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) brengt van 12 tot en met 17 juni een werkbezoek aan Curaçao  en Bonaire. De aanpak van de coronacrisis en goede zorg en welzijn in het Caribisch deel van het Koninkrijk tijdens en na de coronacrisis zijn de belangrijkste thema’s van de bezoeken en gesprekken die gepland staan.

Het bezoek start op 12 juni op Curaçao. Daar brengt hij onder andere een bezoek aan het Curaçao Medical Center en voert hij gesprekken met IC-medewerkers en epidemioloog dr. Izzy Gerstenbluth en dr. Irálice Jansen.

Op 14 juni reist hij door naar Bonaire. Daar brengt hij onder meer een bezoek aan ziekenhuis Fundashon Mariadal, de Dienst Publieke Gezondheid, een vrouwenopvang- en ouderenopvanglocatie en begeleid wonen voor jongeren.

De officiële opening van het centraal loket maatschappelijke voorzieningen van de Zorg en Welzijn groep zal door de staatssecretaris worden verricht. Ook zal Blokhuis de eerste steen leggen bij de nieuwbouw/verbouw van gehandicaptenzorgaanbieder FKPD. 

Verder wordt er een intentieovereenkomst getekend voor de realisatie Beachpark Bonaire met Bonaire Overheidsgebouwen, Beachtennis Bonaire en Volleybalbond Bonaire.

Deel dit artikel