Nieuws van Bonaire

Nieuw: met cultuurvlogger het museum in

Het lijkt een nieuw beroep, cultuurvlogger. Het is een uitkomst om kunst te kijken, nu we de musea niet in mogen. Via thuismuseum.nl. Er zijn ook andere initiatieven. 

Je kunt je rugtas in de gang laten staan, vanaf je eigen bank kun je nu digitaal het museum in. Via thuismuseum.nl zijn er rondleidingen mogelijk. Zo kun je het Joods Historisch Museum binnen, de Hermitage en het Eye filmmuseum. Mogelijk volgen er meer nu de cultuurvloggers op pad zijn. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd zodat de musea toch nog wat centjes binnenhalen. 

Hoofdconservator van het Haarlemse Teylersmuseum Terry van Druten nam het heft in eigen hand en gaat via Instagram Live langs ‘zijn’ schilderijen. Je krijgt er nog mooi live commentaar bij ook. 

Creatieve conservator vlogt op Insta

Nieuw: met cultuurvlogger het museum in

Hij vertelt vol overgave over De Tuin vol Oost-Indische kers van Jacobus van Looij, en noemt het de publiekslieveling. Hij zoomt in op de bloemen, en attendeert op een hommel in een bloem. 

Het museum bestaat 236 jaar en het eerste de eerste keer dat het voor langere tijd noodgedwongen dicht moet. Heel jammer voor veel cultuurliefhebbers die graag naar musea gaan. Sommige mensen boeken zelfs regelmatig een weekendje weg naar een stad om daar de musea te bezichtigingen. De weekendtas ligt helaas momenteel onaangeroerd op zolder. 

Maar creativiteit van de conservator wint het van de maatregel. “Het museum is bedoeld om kunst en wetenschap aan het publiek te tonen, we proberen zo goed en kwaad als het kan onze missie uit te dragen en mensen het gevoel te geven dat ze echt even binnen bij ons zijn.”

Google arts & culture

Al langere tijd bestaat Google arts & culture waarbij je via Google kunststukken kunt zien. Zo kun je vanaf je luie stoel maar liefst tweehonderdduizend stukken uit het Rijksmuseum online vinden. Er zijn zo’n duizend internationale instituten bij aangesloten, dus je bent er wel even zoet mee. Helaas is dit wel zonder enig commentaar. 

‘Inmiddels kun je ook met behulp van Google Street View door alle gangen van het Rijks’ dwalen en het gerenoveerde interieur bekijken. Gecombineerd met een smartphone en Google Cardboard kan het Rijksmuseum tot leven worden gebracht in Virtual Reality’, staat er op de site te lezen. Tegelijkertijd met de opname van de digitale collectie in Google worden er ook vijf nieuwe digitale tentoonstellingen geopend.

Kortom; je hoeft er je schoenen niet voor aan te trekken en je crossbody tas met daarin je tickets niet te gebruiken. Je kunt vanuit huis het museum in. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo