Nieuws van Bonaire

Diverse aanhoudingen en ongelukken

Kralendijk – Tijdens de feestdagen en afgelopen weekeinde werden een aantal personen aangehouden, voornamelijk voor het rijden onder invloed. In de aanloop naar 1 maart 2020 zal het ademanalyse apparaat regelmatig gebruikt worden bij het aantreffen van personen die rijden onder invloed.

Op woensdag 24 december reed omstreeks 17.45 uur, een auto tegen een lantaarnpaal op de Kaya Korona. De bestuurder met initialen I.M.E. van 64 jaar, bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Ook kreeg hij een rijverbod tot 01.00 uur op 25 december verliep en een proces verbaal.

Op donderdag 25 december reed een personenauto tegen een dienstauto van de politie aan op de Kaya Korona toen de patrouille probeerde de personenauto te stoppen. De personenauto reed zonder verlichting en slingerend over de weg. Bij controle bleek de bestuurder met initialen J.M.P.H. van 58 jaar, zwaar onder invloed van alcohol te zijn. De bestuurder is hiervoor aangehouden evenals voor het negeren van een bevel van de politie. Ook kreeg hij een proces verbaal. 

Omstreeks 01.20 uur in de nacht van 27 december, vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaya Nikiboko Noord. Er raakte niemand gewond. De bestuurder van één van de auto’s met initialen N.v.d.A. van 23 jaar, werd aangehouden wegens het rijden onder invloed en kreeg een proces verbaal.

Op zaterdag 28 december, omstreeks 22.00 uur, vond een aanrijding plaats op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Een auto sloeg door nog onbekende oorzaak over de kop. De bestuurder kwam er ongedeerd vanaf en is zelf uit de auto geklommen.  Hij werd ter plekke door het ambulance personeel gecheckt.

In de ochtenduren van zondag 29 december, omstreeks 7.25 uur, vond een aanrijding tussen een auto en scooter plaats op de kruising van de  Kaya Industria en de Kaya Maximiliano Rosario. De bestuurder van de scooter raakte gewond aan zijn hoofd en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere medische behandeling.

Op zaterdag 29 december vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Kaya Commerce waarbij een auto tegen een boom aanreed. Beide inzittenden klaagden over pijn aan het hoofd en aan een been. Ze werden ter plekke door het ambulance personeel behandeld en hoefden niet mee naar ziekenhuis.

KPCN wil benadrukken dat het rijden onder invloed niet alleen strafbaar is, maar ook een gevaar vormt voor andere weggebruikers. 

Deel dit artikel