Politiek & Bestuur

Toekomstconferentie Masterplan 2030 van start in Marriott hotel

Gedeputeerde Nina Den Heyer tijdens haar presentatie gedurende de Masterplan 2030 conferentie, welke vanochtend in het Courtyard-by-Marriott van start ging. Foto BES-Reporter.

Kralendijk- Vanochtend is in het Courtyard-hotel de conferentie Masterplan 2030 van start gegaan. Gedurende in totaal 3 dagen zullen deelnemers presentaties krijgen over verschillende onderwerpen die op het eiland spelen, maar kunnen ook in actieve vorm presenteren door middel van workshops die deel uit zullen maken van de conferentie.

Gezaghebber Edison Rijna zei, als eerste tijdens de openingspresentatie, dat hij in 2030 op een Bonaire zou willen wonen waar geen armoede meer voorkomt. “Ik wil dat iedereen op Bonaire het goed heeft. Mensen hoeven niet ‘rijk’ te zijn, maar wel comfortabel kunnen leven”, aldus Rijna, die het nastreven van rijkdom geen doel op zich vond.

Rocargo

De gezaghebber gaf ook aan dat iedere deelnemer wel bepaalde wensen zou hebben. “Daar willen wij tijdens deze conferentie dan ook meer over horen.”

In het kader van de conferentie geven vandaag alle leden van het zittende MPB/UPB bestuurscollege een inleiding. Daarna zullen diverse materiedeskundigen een inleiding houden, onder anderen over economische ontwikkeling, toerisme en bijvoorbeeld Good Governance.

Dag 2 en 3 zullen in het licht staan van interactieve workshops, waar met elkaar in gesprek kan worden gegaan over de concrete uitwerking van plannen.

Deel dit artikel