Nieuws van Bonaire

Brandweerkorps Caribisch Nederland organiseert trainingsweek op Bonaire

Kralendijk – Het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) organiseert op Bonaire  van 16 tot en met 20 september een trainingsweek met praktijkoefeningen van grote branden en andere calamiteiten. BKCN heeft continu aandacht voor het trainen van het gehele personeel, met als doel het hebben van een professioneel brandweerkorps met goed opgeleide en getrainde brandweerpersoneel. Trainen en oefenen gebeurt vaak in of rondom de kazerne, maar soms is het noodzakelijk om dit ook op andere locaties te doen. 

In deze trainingsweek voor officieren-van-dienst, wordt getraind op alle (grotere) risico’s die zich in Caribisch Nederland voor kunnen voordoen: bedrijfsbranden, incidenten met gevaarlijke stoffen, ongevallen op de luchthaven en/of met cruiseschepen, tropische stormen, etc.  Bonaire is deze dagen dus (fictief) het toneel van grote branden, ontploffingen en andere calamiteiten, waarbij zo realistisch mogelijk geoefend zal worden.  

Er zal op drie verschillende locaties worden geoefend en de brandweer is hierbij aanwezig met meerdere brandweervoertuigen en manschappen. 

Wanneer inwoners  de brandweer op deze dagen zien optreden in Kralendijk, is er dus niet per se iets aan de hand. Via waarschuwingsborden op locatie zal worden aangegeven dat het om een oefening gaat. Uiteraard zal de brandweer er alles aan doen om de overlast te beperken.

Deel dit artikel