Nieuws van Bonaire

OM: Onderzoek naar fraude bij Oil Trading Bonaire duurt nog maanden

Voormalig OTB-directeur René Lauffer (links) heeft zich bekeerd tot de protestbeweging van James Finies.

Voormalig OTB-directeur René Lauffer (links) heeft zich bekeerd tot de protestbeweging van James Finies.

 

Door Koninkrijksrelaties.Nu

Kralendijk – Administratie die door de politie in beslag is genomen tijdens het onderzoek naar mogelijke fraude bij overheidsnv Oil Trading Bonaire is naar Nederland gestuurd om te worden geanalyseerd.

Het onderzoek is ingesteld naar aanleiding van het door gezaghebber Edison Rijna aan het Openbaar Ministerie overhandigde accountantsrapport waarin wordt gemeld dat financieel directeur Silvio Balentien zichzelf in de loop der jaren bijna 400.000 dollar te veel zou hebben uitbetaald.

De Rijksrecherche heeft het horen van betrokkenen nog niet afgerond. De uitkomst van het onderzoek laat nog enkele maanden op zich wachten, aldus het OM. Of het onderzoek zich ook richt op eventuele andere malversaties bij OTB zoals onverklaarbaar hoge vergoedingen aan consultants is niet bekend.

Voormalig directeur van OTB NV René Lauffer heeft zich bekeerd tot de protestbeweging Nos Ke Boneiru Bek van James Finies die actie voert tegen de bemoeienis van ‘Den Haag’ met Bonaire en de aanwezigheid van (Europese) Nederlanders op het eiland die door hem worden aangeduid als ‘kakkerlakken’ en ‘witte schimmel’. In een persbericht keert Lauffer zich tegen de benoeming van (Europese) Nederlanders bij Bonairiaanse overheidsnv’s. Zelf haalde hij overigens de omstreden ex-wethouder Carel van Gelder binnen bij OTB om deze in 7 maanden tijd 140.000 dollar uit te betalen.

Deel dit artikel