Nieuws van Bonaire

Staatssecretaris Tamara van Ark op Saba

 

Door Koninkrijksrelaties.Nu

Saba – Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark is aan haar tweede werkbezoek aan Caribisch Nederland begonnen.

Op het vliegveld van Saba werd ze verwelkomd door gezaghebber Jonathan Johnson. De bewindsvrouw ontbijt vanochtend op de Heilig Hart-basisschool. Daarna bezoekt ze sociaal het woningbouwproject Under the Hill. De lunch wordt genuttigd in Different Taste, een restaurant waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

Vanmiddag steekt Van Ark over naar Sint Eustatius waar zij morgen bestuurlijk overleg heeft met delegaties van de die BES-eilanden. Op de agenda staat onder meer de voortgang van de maatregelen die de staatssecretaris heeft genomen die de weg moeten effenen voor het definiëren van een bestaansminimum voor inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops is morgen eveneens op Sint Eustatius in verband met de ondertekening van de Saba Package, een meerjarig ontwikkelingsprogramma dat zich laat vergelijken met het eerder met Bonaire gesloten bestuursakkoord. De bewindsman is vandaag op Sint Maarten om de voortgang van de wederopbouw te bekijken die maar niet op tempo wil komen.

Deel dit artikel