Nieuws van Bonaire

Duiken onder de Salt Pier op Bonaire

Duiken onder de Salt Pier op Bonaire

Duiken onder de Salt Pier op Bonaire is misschien wel de meest geliefde kant duikplek van het eiland. Het onderwaterleven is hier zo overweldigend en het lichtinval is op elk moment van de dag anders maar altijd even dramatisch. De pilaren zijn begroeid met sponzen in allerlei kleuren waarin weer felgekleurde visjes wonen. Fotografeer je graag of maak je onderwater video? Dan is de Salt Pier een must. Het is er speciaal geschikt voor macro- en groothoek opnamen.

De plek is voor snorkelaars ook een absolute aanrader omdat er zoveel vis onder de pier zit. Zoek rondom de achterste pilaren naar Barracuda’s en Tarpons en natuurijk is er een kans op een schildpad hier.

Je vindt de Salt Pier als je de weg naar het zuiden volgt. Je ziet zodra je de bebouwde kom verlaat de zoutbergen en de pier liggen. Er is voldoende parkeerruimte naast de pier en het is er makkelijk om in en uit het water te gaan. Het kan gebeuren dat er een boot ligt aan de pier, op die dagen mag je het water niet in. Je kunt altijd even toestemming vragen bij het gele wachtershuisje van Cargill.

Zorg wel dat je in het bezit bent van je Bonaire marine Park E ticket, deze koop je al voor vertrek HIER

Video by: Smithsonian Channel

Deel dit artikel