Nieuws van Bonaire

MBO studenten vertellen hun verhaal : Jursten is 2e jaars student Sport en Bewegen

Door MBO Bonaire

De komende weken plaatsen we stukjes van MBO studenten. We laten ze aan het woord om uit te leggen waarom ze voor een bepaalde studie hebben gekozen om zo toekomstig studenten kennis te laten maken met het studieaanbod van MBO Bonaire en wat ze daar mogen verwachten.

Vandaag spreken we Jursten. Hij is 18 jaar oud en zit in het tweede leerjaar van de studie Sport en Bewegen.

Je bent een sportman pur sang. Is dat ook de reden dat je de studie Sport en Bewegen bent gaan doen?
Ja, de keuze was voor mij bijna vanzelfsprekend. Ik houd erg van bewegen en zo kon ik niet alleen in mijn vrije tijd sporten maar ook tijdens mijn studie. Daarnaast kon ik hierdoor veel nieuwe sporten leren kennen.

Leer je naast nieuwe sporten ook andere dingen? 


Zeker! Je leert bijvoorbeeld lesgeven en evenementen organiseren. Naast de sportlessen zijn ook andere vakken interessant. Bijvoorbeeld het vak burgerschap, waarin je leert over armoede, politiek, social media etc. Ik vind het belangrijk om daar meer over te weten en een eigen mening te vormen. Ook merk ik dat mijn Engels en Nederlands beter wordt. Dat gaat mij vast helpen in mijn verdere carrière!

Dat klinkt best breed. Wat vind je het leukste aan je studie?

Ik geniet het meeste van de praktijk. Ik vind het leuk om les te geven. Zo kan ik andere mensen helpen een nieuwe sport te beheersen of hen lekker in beweging brengen. De eerste keer les geven was best wel spannend, maar met goede begeleiding kun je veel meer dan je denkt!

Heb je inmiddels wat meer leservaring?

Ja, tijdens mijn stage bij Industry of Activity bijvoorbeeld. Daar begon ik met het observeren van lessen maar uiteindelijk gaf ik zelfstandig Zumba aan volwassenen en kinderen. Het belangrijkste is om energiek te blijven en mensen te motiveren. Bij Jong Bonaire heb ik ook lesgegeven, daar mocht ik groepsleider zijn en lessen voorbereiden.

Wil je na je studie sportinstructeur worden?

Eigenlijk is dat mijn plan B. Het liefste wordt ik profvoetballer. Ik voetbal nu bij Vitesse in de hoogste league van Bonaire en ik hoop dat ik tijdens een van de trainingsdagen voldoende opval om gescout te worden door een Nederlands team. Als dat niet lukt wil ik graag sportinstructeur worden bij de brandweer, marechaussee of de politie. Ik zie voldoende kansen op Bonaire om hier aan de slag te gaan.

Dat sluit mooi aan op jouw studie. Ben je blij met je studiekeuze?

Ik ben erg blij met mijn keuze om bij MBO Bonaire te studeren. Je moet erg zelfstandig zijn, maar je wordt ook goed geholpen door de docenten! Zo hebben ze bijvoorbeeld hun eigen netwerk ingezet om samen met mij een passende stageplek te vinden. Die sloot perfect aan!

Heb je nog advies voor toekomstige studenten?

Kijk heel goed naar het aanbod van opleidingen. Ga niet teveel af op je vrienden, maar onderzoek wat het beste bij jou past. Blijf dicht bij jezelf en bedenk hoe de opleiding jou gaat helpen bij je toekomstdromen. En als je eenmaal bezig bent, houd dan vol. Het zal best af en toe zwaar zijn. Maar blijf je voor 100% inzetten tot het einde. Word zelfstandig en haal er alles uit wat er in zit.

Bedankt voor je tijd, Jursten. Succes met je mooie plannen!

Mocht je na het lezen je willen oriënteren op een studie bij MBO Bonaire, kijk op de website www.mbobonaire.com of kom direct bij ons langs op Kaya Korona 4.

MBO Bonaire is ook op zoek naar oud studenten die graag hun verhaal willen doen. Wil jij aan de huidige en toekomstige studenten van MBO Bonaire vertellen wat de school heeft bijgedragen aan jouw toekomst? Laat het ons weten, stuur je bericht naar: secretariaat.mbo@sgbonaire.com

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo