Nieuws van Bonaire

Inwoners Bonaire voltooien digitaliseringscursus

“Geen project, maar een missie”

Kralendijk – 178 inwoners van Bonaire konden op 18 maart hun ECDL certificaat ontvangen. ECDL staat voor European Computer Driving License oftewel ‘Europees Computerrijbewijs’. De uitreiking was de feestelijke afsluiting van een intensieve cursus om digitale vaardigheden te bevorderen. De aanwezige cursisten werden toegesproken door Gedeputeerde dhr. Edsel Cecilia en directeur van ICT-opleidingsbedrijf SkillsProf dhr. Riccardo Vos.

Rocargo

De cursussen werden gegeven in de verschillende deelnemende wijken; Rincon, Antriol, Tera Cora, Nikiboko, Nort‘i Saliña en Nieuw Amsterdam. Daarnaast waren er twee groepen speciaal voor Spaanstalige inwoners. In 25 lessen leerden de cursisten onder andere omgaan met Word en Excel, informatie opzoeken op internet en online communiceren. Basisvaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt, maar ook om volledig te kunnen participeren in de huidige maatschappij.

Gedeputeerde Cecilia sprak tijdens de uitreiking over het belang van het opdoen van computervaardigheden in een wereld waarin digitalisatie steeds belangrijker wordt. De Gedeputeerde gaf aan trots te zijn op het doorzettingsvermogen van de deelnemers en erg tevreden te zijn met de integrale samenwerking die dit project mogelijk maakt. De ECDL cursus in de wijken is onderdeel van een bredere digitaliseringsaanpak voor Bonaire, waarbinnen scholen, bedrijven en overheidsorganisaties zich gezamenlijk inspannen voor digitale ontwikkeling.

Dhr. Vos gaf aan dat de cursussen die zijn bedrijf uitvoert meer zijn dan een project. Het is een missie; van digitale achterstand naar digitale voorsprong! Een aantal jaar geleden werd vastgesteld dat er op Bonaire sprake was van een achterstand op het gebied van digitale kennis en vaardigheden. Door de integrale samenwerking hebben al vele inwoners van Bonaire het ECDL certificaat kunnen behalen. De directeur sprak de hoop uit om volgend jaar het meest opgeleide gebied ter wereld te zijn op het gebied van digitalisatie.

Een deel van de geslaagde cursisten is al begonnen met vervolgcursus om de opgedane kennis en vaardigheden verder uit te breiden. De cursisten die niet bij de uitreiking aanwezig konden zijn, kunnen hun certificaat ophalen bij het kantoor van SkillsProf in Hato.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo