Nieuws van Bonaire

Nieuwe tarieven Stinapa 01 maart 2019 van kracht

Kralendijk, 1 maart 2019 – Na een overlappende periode voor een soepele overgang, zijn de “Nature Fees” voor de nationale parken van Bonaire per 1 maart 2019 nu van kracht.

Voor gebruikers van het Bonaire National Marine Park is de prijs van de dive-tag $ 45 en de vierkante nature-tag $ 25 per kalenderjaar. In Washington Slagbaai National Park is een nieuwe vergoeding van $ 3 verschuldigd voor toegang tot het bezoekerscentrum. Voor verder gebruik van het park variëren de prijzen van gratis toegang tot $ 15 of $ 40 per dag, of $ 20 of $ 45 per kalenderjaar.

Het Washington Park heeft verschillende tarieven voor bezoekers uit Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Sint Eustatius en Saba. Voor inwoners van Bonaire gelden aparte tarieven voor zowel BNMP als WSNP. De nieuwe tarieven staan bij de ingang van het Washington Park aangegeven, evenals op de website www.stinapabonaire.org

De toegangsprijzen voor de twee nationale parken zijn de belangrijkste financiering voor duurzaam beheer en bescherming van de natuurschatten van Bonaire op het land en in de zee. Met de verhoging van de tarieven zal STINAPA in staat worden gesteld om zijn belangrijkste diensten aanzienlijk uit te breiden.

Deel dit artikel