Nieuws van Bonaire

Dag van de kandidaatstelling maandag 4 februari

Centraal/Hoofdstembureau Bonaire — Nadya Tromp, Christopher Frans, Dennis Martinus, Edison Rijna, Bert te Hennepe and Irma de Graaf-Cicilia.

 

Dag van de kandidaatstelling maandag 4 februari

Centraal/Hoofdstembureau Bonaire — Nadya Tromp, Christopher Frans, Dennis Martinus, Edison Rijna, Bert te Hennepe and Irma de Graaf-Cicilia.

Maandag 4 februari is de dag van kandidaatstelling voor de eilandsraadsverkiezingen en de kiescolleges op Bonaire. De volgende eilandsraadsverkiezingen vinden – alleen op Bonaire en Saba – plaats op 20 maart 2019. Op Sint Eustatius vinden in maart geen eilandsraadsverkiezingen plaats.

De eilandsraad is een orgaan van gekozen volksvertegenwoordigers binnen de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De eilandsraad controleert het Bestuurscollege bestaande uit een gezaghebber en meerdere eilandgedeputeerden. De eilandsraad is vergelijkbaar met de gemeenteraad en wordt ook net als die raad voor 4 jaar rechtstreeks gekozen.

De leden van Provinciale Staten worden eenmaal in de vier jaar gekozen. Een bijzondere bevoegdheid van de Provinciale Staten is het kiezen – samen met de kiescolleges in Bonaire, Sint Eustatius en Saba dus – van de leden van de Eerste Kamer. Dit gebeurt binnen drie maanden na de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de kiescolleges.

De volgende partijen worden morgen verwacht; lijst sr. Rafael Santana om 9 uur, partido Era Nobo om 10 uur, partido Frente Sosial Progresivo (FSP) om 12.30 uur, partido Demokrat 13.00 uur, Union pa Pueblo 14.00 uur, partido U.P.B 15.00 uur en partido MPB om 16.00 uur.

1200
Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo