Nieuws van Bonaire

Premier Rutte op bezoek op Bonaire

Kralendijk – Premier Rutte is vanmiddag met het nieuwe regeringsvliegtuig gearriveerd op Flamingo Airport op Bonaire. Premier Rutte werd vergezeld door Staatssecretaris Knops. Het bliksembezoek aan Bonaire duurde vier uur.

De premier werkt een relatief kort, maar vrij intensief programma af tijdens zijn reis naar Bonaire, Curaçao en Aruba. De premier bracht als eerste een bezoek aan het huis van de Gezaghebber waar hij de eilandsraad en het bestuurscollege sprak. Ook heeft hij gesproken met enkele jongeren van het Top Trainee programma.

1200

Vervolgens was Rutte aanwezig bij de opening van het nieuwe gebouw van Qredits. Dit bedrijf helpt startende en bestaande ondernemers aan een persoonlijke lening van maximaal $50.000 en geeft coaching en advies.

Directeur Elwin Groeneveld zegt trots te zijn op de ondernemers van Bonaire. Qredits is een voorbeeld van goede samenwerking tussen Nederland en de eilanden. “We maken hier impact. Met 4 kantoren in deze regio hebben we inmiddels 450 kredieten verstrekt.”

Premier Rutte wenst Bonaire een stabiele toekomst toe met een stabiel bestuur. Het eiland heeft volgens de premier een sterke middenklasse nodig die kansen pakt en banen creëert. Rutte; ”Dat gaat de overheid niet regelen. Daar zijn ondernemers voor nodig. Bonaire heeft een cultuur van uitproberen en verder gaan en dat is belangrijk. Als ik nu zie hoe het hier is in vergelijking met 2013 dan is er al veel gebeurt.”

Na het doorknippen van het lint en een rondleiding in het nieuwe kantoor was er de uitreiking van het 150ste microkrediet aan mevrouw Judea Thode. Zij is blij en enthousiast om haar bedrijf Partycraft verder te professionaliseren.

Dit is het tweede bezoek van Rutte in een jaar tijd aan de eilanden. In mei 2018 was hij al op bezoek op St Maarten, Saba en St Eustatius.  Vorige week werd Bonaire al bezocht door staatssecretaris Raymond Knops, die daarbij vergezeld werd door minister van sociale zaken mevr. Tamara van Ark.

Premie Rutte is maandag op Curaçao voor de conferentie Bon Bini for Business, waaraan bedrijven uit het hele koninkrijk meedoen. 

Deel dit artikelRocargo