Nieuws van Bonaire

Windmolen en sushi op het Study & Career Event

Op maandag 5 november 2018 heeft het jaarlijkse Study & Career Event Bonaire weer plaatsgevonden. Een korte sfeerimpressie.

Rocargo

Het evenement werd om 11.00uur door de gezaghebber geopend op het Liseo in de aanwezigheid van vele leerlingen en de pers. Hij sprak de leerlingen motiverend toe over het belang van een goede studiekeuze en om na te denken over de toekomst van Bonaire. Diezelfde ochtend kwamen verschillende scholen en werkgevers presentaties geven aan een aantal klassen van havo, vwo en vmbo.

De informatiemarkt op Jong Bonaire ging om 13.00u open. De grote windmolen op de binnenplaats was een mooie blikvanger voor het thema van dit jaar, ‘Blue – the new Green’. Met deze molen inspireerde Caribbean Wind Works de bezoekers om meer windenergie te gebruiken, of om hierover meer te leren. Bonaire kent een rijke traditie van windmolens en het is de moeite waard om deze kennis over te dragen aan onze jongeren! Ook op de binnenplaats stond het grote ‘hospitality plaza’ waarin je alles over het hotel- en restaurantwezen te weten kon komen. Bezoekers konden zelf sushi maken, of sushi proeven die ter plekke door mbo-studenten werd bereid. De krioyo-sushi met kabritu stoba was verrassend lekker!

Verder viel het op dat er veel stands van onderwijsinstellingen waren. Onderwijsinstellingen uit Bonaire, Curaçao, Aruba, Nederland, Verenigde Staten en zelfs uit Canada waren vertegenwoordigd. Een tegenvaller was het luchtverkeer. Verschillende scholen uit het buitenland hadden problemen met aankomst of vertrek door annuleringen van de luchtvaartmaatschappij, en twee standhouders uit de Verenigde Staten hebben hun bezoek aan Bonaire geheel moeten afzeggen.

Een jaarlijkse traditie is het uitreiken van de prijs voor de Beste Stand. Alle bezoekers die een enquete invullen, brengen hun stem uit. Dit jaar won de Kustwacht Caribisch Nederland deze mooie prijs!

Tenslotte bedanken wij de organisaties die dit evenement mede mogelijk maken: de SCE wordt mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van RCN-OCW. Telbo en Breathe-IT zorgden voor een goede internetverbinding en een radio-zendlijn.

Deel dit artikel